اين پزشک توصيهکرد: براي برنزه کردن پوست بهتر است از ساعات پاياني روز و سپس ماندن در سايه استفاده شود زيرا پوست در سايه بدون اينکه دچار سوختگي شود نيز تيره ميشود.
او با بيان اينکه برخي افراد نيز موقع شنا دچار سوختگي ميشوند اظهارداشت: آب نميتواند جلو اشعه سوزانده پوست يعني اشعه ماورا بنفش را بگيرد، از سوي ديگر خود آب، تشديدکننده نور است و شناگران بهتر است پس از نيم ساعت شنا از آب خارج شده و در سايه قرار گيرند.
«باقري» نوشيدن فراوان مايعات را مانع ديگري براي گرمازدگي و آفتاب سوختگي عنوانکرد و افزود: آفتاب به ميزان زيادي، آب پوست را تبخير ميکند و بايد با نوشيدن مايعات اين کمبود جبران شود.
او همچنين با بيان اينکه در ۶ سال گذشته که در جزيره کيش مشغول طبابت بوده است با آفتاب سوختگيهاي شديد تاولدار يعني سوختگي درجه دو مواجه شده است، گفت: ما به اين بيماران خدمات درماني ارايه ميدهيم و بهبود مييابند اما بعضي از آنها مدتها بعد دچار عوارض ناشي از اين آفتاب سوختگيها ميشوند.
اين پزشک با بيان اينکه بيشتر بيماران آفتاب سوخته گردشگراني هستند که پس از چند روز به نقاط مختلف کشور باز ميگردند خاطرنشان کرد: به دليل پراکندگي بيماران، آمار مستندي از عواقب بعدي آفتاب سوختگيها در دست نيست اما برخي پزشکان متخصص پوست و اعلام خود بيماران نشان ميدهد که عوارض ناشي از اين دسته سوختگيها بسيار جدي است.
پزشک اورژانس بيمارستان کيش ادامهداد: سرطان پوست وخيمترين حالت از عواقب آفتاب سوختگيها است.
او باقيماندن جاي سوختگي، حساسيت پوستي و رنج ناشي از طول درمان را ديگر عوارض رعايتنکردن نکات ايمني هنگام آفتاب گرفتن برشمرد.
اين پزشک به معضل ديگري که ممکن است براي برخي از شناگران جزيره روي دهد اشاره کرد و آن زخمي شدن کف پا توسط جانوري به نام توتياي دريايي است.
«باقري» گفت: چون خارهاي توتياي دريايي پس از قرار گرفتن در بافت پا نرم شده و قابل خارج کردن نيست تا چند روز فرد را با درد و ناتواني در قدم برداشتن مواجه ميکند اما اثر مخرب ديگري ندارد.
او به افرادي که از سواحل مرجاني جزيره کيش استفاده ميکنند توصيه کرد که حتما از کفشهاي مخصوص ساحل استفاده کنند تا چند روز تعطيلات و تفريح آنها با چنين مشکلي به يک خاطره تلخ تبديل نشود.
/118
انتهای پیام/